Thursday, January 10, 2013

Evangeelium ja inglise keel

Carl -
Võtab osa Kiriku Haridussüsteemi seminari programmist.  Sel õppeaastal uuritakse otsast lõpuni läbi Uus Testament.  Igal hommikul loeb pühakirju  ja teeb ära õpikus olevad ülesanded ning kord nädalas saab kirikus koos teiste samaealistega loetud teemade üle arutada ja juhatust õpetajalt.
Lisaks täidab kiriku noorte meeste programmi "Täites oma kohust".  Pühapäeviti võtab võimalusel  osa kõigist talle mõeldud koosolekutest.  Ja muidugi ei saa mainimata jätta ka noorte iganädalasi üritusi, kus lisaks suhtlemisele saadakse ju ka vaimset juhatust. Loeb agaralt kiriku noorteajakirja New Era.  Lisaks kõigele kuulab ainult meeliülendavat muusikat, konverentsikõnesid ja kasutab internetti ainult parima tegemiseks.  Veel on sel poolaastal lugeda läbi raamatud: Spencer W. Kimball "Miracle of Forgiveness" ja Church History in the Fulness of Times. 
Marta -
täidab tublilt noorte naiste "Isikliku arengu" programmi.  Loeb pühakirju ja New Erat, teeb kõike seda mida Carlgi, välja arvatud seminar.  Lisaks õpib evangeeliumi sisulisi inglise keelseid luuletusi.
Lisaks uurib aegajalt raamatuid "Usule truu" ja "Sulle noor".  Sel aastal on plaanis läbi lugeda kõik kirikus presidentide raamatud, need mida täiskasvanud oma pühapäevakoolis kasutavad. Enamus neist on inglise keeles:) 
jaanuar/veebruar - Joseph Smith
märts - Brigham Young
aprill - John Taylor
mai - Wilford Woodruff
juuni - Lorenzo Snow
juuli - Joseph F. Smith
august - Heber J. Grant
september - Georg Albert Smith
oktoober - Harold B. Lee
november - Spencer W. Kimball
detsember - "Go Forward With Faith" Gordon B. Hinckley
Paul -
Õpib sel aastal pühapäevakoolis Uut Testamenti.  Kodus jätkab Mormoni Raamatu lugemist.  Plaanis on anda talle võimalus lugeda kiriku lasteajakirja "the Friend" osasid artikleid nt "Come Listen To A Prophet’s Voice" mis on igas numbris  (seni olen teinud otsetõlget, aga miks mitte kuulda osasid ka inglise keeles).  Veel hakkame temaga kahekesi lugema  raamatut "Our Heritage".  Eesti keeles võtame kavva raamatu "Evangeeiumi põhimõtted".
Berdile loetakse iga päev ette üks pühakirjakoht ja ta saab selle enda pühakirjades ära märkida.  Pühakirjad olen võtnud nendest peatükkidest, mis ta pühapäeval Vali Õige klassis on õppinud.Iga päev loen ette mõne loo "Friend"ist.
Koit armastab seda kui ma loen talle ette pühakirjakoha.  Tihtipeale toob ta enda pühakirjad ja avab need suvalisest kohast ning palub siis lugeda.  Nii armas! 

Koduõpe on meie perele parim!

No comments:

Post a Comment