Sunday, March 3, 2013

26.nädal

Esmaspäeval läks meil auto katki. (Kas sellised asjad juhtuvad alati kuu lõpus?)   Igatahes oli meil suhteliselt autovaba nädal, mis oli iseenesest isegi tore:)  Reede õhtul saime aga auto taas kätte ja tänu sellele sai issi igaühega laupäeval väljas käia;)  Sellist asja polegi vist meie peres enne olnud...
Carl oli sel nädalal päris tubli.  Matemaatikas õppisime trigonomeetriat, lahe teema.  Ajalugu ja inimeseõpetus on lõpusirgel, mõned teemad veel.  Jätkas inglise keele õppimist ja tegi taas algust klaveriga.  Tegeles päris palju taimede ja vaimsete asjadega.
Marta oli väga tubli.  Oli pühendunud ja usin õppija.  Õppis eesti keelt, matemaatikat, inglise keelt ja füüsikat.  Võimles Berdi ja Koiduga.  Õpetas Berdile kudumist.  Võttis ette kitarrimängu õppimise ja pühendas suure osa ajast sellele.  Mõtlesime koos välja mõned uued lastelaulud, kusjuures Marta leidis neile sobivad kitarriakordid ja asja juurde käib siis loomulikult nende laulude "katsetmine".  See oli hästi lõbus!  (Ühel kolmest laulust on praegu veel ainult sõnad, nii et arvatavasti jätkame samal lainel ka järgmisel nädalal.)  Lisaks harjutas veel ka klaverit ja viiulit, kuulas muusikat ja õppis puhkpillide kohta.
Paul oli sel nädalal laisk. (Selle palus ta siia ise kirja panna.)  Mina ütleksin, et ta tegi pea kõiki asju veidi.  Mõni tööleht inglise keelt, paar ühiskonnaõpetuse töövihiku ülesannet, paar korda käis jalgpallitrennis, vahel istus klaveri taga ja üritas harjutada, vormijoonistust ja matemaatikat ei teinud kordagi, käsitööd vältis, kuid geograafias oli üpris usin.  Muidugi õppis ta kõigele vaatamata igasuguseid asju, ka neid aineid mida mainisin, lihtsalt kirja ei saanud suurt midagi. 
Bert harjutas palju klaverit, laulis, tantsis, võimles, luges, värvis, kuulas, meisterdas, joonistas, tegi vormijoonistust, õppis D-tähte, käis õues, mängis väikese venna ja sõpradega, aitas süüa valmistada.  D-tähe vormistas ka kenasti vihikusse. 
Koit magas sel nädalal öösiti.  Nii mõnus!
Koduõpe on meie perele parim!

No comments:

Post a Comment